ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ



Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Έρευνα σοκ: Οι Έλληνες στα χρόνια της κρίσης καταφεύγουν, στα ναρκωτικά και τον τζόγο



Μεγάλη αύξηση στα ποσοστά των ατόμων που εμφανίζουν εξαρτητική συμπεριφορά στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, όχι μόνο σε ουσίες αλλά και στον τζόγο και το διαδίκτυο, στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, καταγράφουν τα στοιχεία του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), σύμφωνα τον διευθυντή του κέντρου στη βόρεια Ελλάδα, Φαίδωνα Καλοτεράκη.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Καλοτεράκης εξήγησε πως η εν λόγω αύξηση είναι αφενός ποσοτική, καθώς ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν διέξοδο από τις δυσκολίες στα ναρκωτικά, το αλκοόλ ή τον τζόγο - και αφετέρου ποιοτική, με τους χρήστες να είναι πολύ πιο εξαθλιωμένοι, έχοντας ως βασικό τους πρόβλημα τη στέγη, τη σίτιση και τη δουλειά.

Ειδικότερα, υψηλά είναι τα ποσοστά των εθισμένων στο αλκοόλ, ανδρών ηλικίας 40-50 ετών, όπως επίσης και στις αντίστοιχες ηλικίες των εθισμένων γυναικών σε ψυχοφάρμακα.

Όσον αφορά στα είδη των «δημοφιλέστερων» ουσιών, και αυτές καθορίζονται από την οικονομική κρίση: «Επειδή ο χρήστης είναι δύσκολο να συνεχίσει με ακριβές ουσίες, στρέφεται σε φθηνότερες όπως η κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, η οποία κοστίζει περίπου δύο ευρώ στην πιάτσα, αλλά είναι άκρως επικίνδυνη ουσία, ή στα συνθετικά κανναβινοειδή στα οποία παρατηρείται μεγαλύτερη κατανάλωση στη βόρεια Ελλάδα και όχι τόσο στην Αττική», σημειώνει ο διευθυντής του ΚΕΘΕΑ.

Πηγή
http://www.parapolitika.gr/article/366487/ereyna-sok-oi-ellines-sta-hronia-tis-krisis-katafeygoyn-sta-narkotika-kai-ton-tzogo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου