ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Κυριακή, 4 Μαΐου 2014

Απιστία, τζόγος, ομοφυλοφιλία, αλκοόλ, διαζύγια, προγαμιαίο σεξ : Τι πιστεύουν οι Έλληνες για αυτά


Ποια είναι τα αποτελέσματα για τη χώρα μας από την παγκόσμια έρευνα του Pew Research Center


Πηγή: inewsgr.com
Ημερομηνία: 25 Απριλίου 2014Μια παγκόσμια έρευνα σε 40.117 άτομα από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο διεξήγαγε ο γνωστός οργανισμός Pew Research Center για να καταγράψει συμπεριφορές και αντιλήψεις σε ζητήματα ηθικής. Το ερωτηματολόγιο μπορούσε να απαντηθεί μέσα από τρεις επιλογές οι οποίες δίνονταν με κάθε ζήτημα να χαρακτηρίζεται ως αποδεκτό, μη αποδεκτό ή να απορρίπτεται τελείως ως θέμα που δεν συνδέεται με την ηθική.

Οκτώ ήταν τα βασικά θέματα στα οποία απάντησαν οι συμμετέχοντες: Εξωσυζυγικές υποθέσεις, τυχερά παιχνίδια, ομοφυλοφιλία, άμβλωση, προγαμιαίο σεξ, κατανάλωση αλκοόλ, διαζύγιο, και η αντισύλληψη, ενώ να σημειωθεί πως τα αποτελέσματα αφορούν στο 2013. Μεταξύ των αποτελεσμάτων των ευρωπαϊκών χωρών και η Ελλάδα. Δείτε τι πιστεύουν οι Έλληνες για τα οκτώ αυτά ζητήματα:

Εξωσυζυγικές σχέσεις
Σχετικά με την απιστία, στην Ελλάδα το 79% των ερωτηθέντων απάντησε πως οι εξωσυζυγικές σχέσεις είναι μη αποδεκτές, το 5% πως είναι και το υπόλοιπο 12% πως δεν τις θεωρεί ζήτημα ηθικής. Ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης το ποσοστό που σημειώθηκε από τις αρνητικές απαντήσεις ήταν το υψηλότερο.

Άμβλωση
Το 54% των Ελλήνων απάντησε πως οι αμβλώσεις δεν είναι αποδεκτές, το 16% πως είναι και μόλις το 11% πως δεν αποτελούν κριτήριο ηθικής.

Τζόγος
Στην Ελλάδα το 52% θεωρεί πως ο τζόγος δεν είναι αποδεκτός, το 7% πως είναι και το υπόλοιπο 37% πως δεν είναι ζήτημα ηθικής. Τα υψηλότερα ποσοστά θετικών απαντήσεων προήλθαν από την Ιαπωνία ενώ δεύτερη έρχεται η Γαλλία.

Ομοφυλοφιλία
Στην Ελλάδα το 45% των ερωτηθέντων την αξιολόγησε αρνητικά, το 24% την χαρακτήρισε αποδεκτή συμπεριφορά και το 24% την έθεσε εκτός συζήτησης περί ηθικής ενώ υπήρξαν και κάποιοι που δεν απάντησαν στην ερώτηση.
Στην Ελλάδα το 23% του έδωσε αρνητική ψήφο, το 22% το θεωρεί αποδεκτό και το 47% δεν το θέτει καν σαν ζήτημα που συνδέεται με αυτή.

Διαζύγιο
Οι Έλληνες θεωρούν πως τα διαζύγια είναι μη αποδεκτά σε ποσοστό 19%, το 42% τα αποδέχεται και το 28% δεν τα αξιολογεί καν σαν κριτήριο ηθικής.

Χρήση αντισυλληπτικών
Στην Ελλάδα το 14% εξακολουθεί να τη θεωρεί ανήθικη πρακτική, το 45% την αποδέχεται και το 33% δεν την αξιολογεί σαν κριτήριο ηθικής.

Προγαμιαίο σεξ
Για τις προγαμιαίες σχέσεις, στην Ελλάδα το 11% των ερωτηθέντων απάντησε πως δεν το θεωρεί αποδεκτό, το 27% πως δεν το θεωρεί ζήτημα ηθικής και το 59% το αποδέχεται.
Να σημειωθεί πως σε γενικές γραμμές, ανά τον κόσμο, τα τυχερά παιχνίδια, η ομοφυλοφιλία, το διαζύγιο, η χρήση αντισυλληπτικών και η άμβλωση θεωρούνται απαράδεκτα από το μεγαλύτερο αριθμό των ερωτηθέντων. Στον αντίποδα, πολλοί που θεωρούν το προγαμιαίο σεξ και την κατανάλωση αλκοόλ απαράδεκτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου