ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013

Συνελήφθησαν μετά από έρευνα αστυνομικών 9 αλλοδαποί γονείς για εκμετάλλευση ανηλίκωνΠηγή: ethnos.gr
Ημερομηνία: Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2012

Έπειτα από εκτεταμένη έρευνα αστυνομικών συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη εννέα αλλοδαποί γονείς, τέσσερις άντρες και πέντε γυναίκες  γιατί εξωθούσαν στην επαιτεία 10 ανήλικους, ηλικίας από 9 έως 17 ετών. Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες διατηρούσαν υπό την επιμέλειά τους άλλους οκτώ ανήλικους, ηλικίας από 8 μηνών έως 17 ετών.

Οι συλλήψεις έγιναν μετά από ελέγχους σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης κατά τους οποίους διαπιστώθηκε ότι συνολικά δέκα ανήλικοι αλλοδαποί ηλικίας 9 έως 17 ετών (εννέα αγόρια – ένα κορίτσι) επαιτούσαν. Οι ανήλικοι καθάριζαν υαλοπίνακες διερχόμενων αυτοκινήτων και ζητούσαν χρήματα από τους οδηγούς τους.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας των αστυνομικών εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν εννέα αλλοδαποί, γονείς – κηδεμόνες των ανήλικων (τέσσερις άνδρες – πέντε γυναίκες) σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Επαιτείας» και της «Έκθεσης». Από δικαστικά στοιχεία διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες διατηρούσαν υπό την επιμέλειά τους άλλους οκτώ ανήλικους, ηλικίας από 8 μηνών έως 17 ετών.

Οι δεκαοκτώ ανήλικοι τέθηκαν υπό την προστασία Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, ενώ στη συνέχεια συνοδευόμενοι από αστυνομικό προσωπικό, οδηγήθηκαν σε νοσηλευτικά ιδρύματα για ιατρικό έλεγχο και περαιτέρω παροχή φροντίδας. Μετά το πέρας των εξετάσεων οι ανήλικοι θα φιλοξενηθούν σε ξενώνες αρωγής των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ οι έλεγχοι θα συνεχιστούν.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου