ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ



Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Παιδική πορνογραφία στην Ελλάδα: 100 διαφορετικές IP διευθύνσεις για το διαμοιρασμό αρχείων στο διαδίκτυο



Πηγή: zougla.gr
Ημερομηνία: Κυριακή 14 Απριλίου 2013



Η παιδική πορνογραφία παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια ανησυχητική αύξηση. Η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με στόχο την καταπολέμηση της διακίνησης παιδικής πορνογραφίας, μέσω διαδικτύου πραγματοποίησε στοχευμένες και εκτεταμένες διαδικτυακές ψηφιακές έρευνες, διάρκειας τουλάχιστον ενός μήνα,. Οι έρευνες οργανώθηκαν στο πλαίσιο της προληπτικής δράσης για την πάταξη του φαινομένου της παιδικής πορνογραφίας και πραγματοποιήθηκαν με τη χρήση ειδικού λογισμικού προγράμματος εντοπισμού χρηστών του διαδικτύου, που διακινούν τέτοιο υλικό σε πραγματικό χρόνο. 

Στο πλαίσιο της διαδικτυακής αστυνομικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι στην ελληνική επικράτεια, χρήστες του διαδικτύου, χρησιμοποιώντας εκατό (100) διαφορετικές IP διευθύνσεις, ημεδαπών εταιρειών παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, κατείχαν και είχαν πρόσφορο για διαμοιρασμό μεγάλο όγκο αρχείων (εικόνες και βίντεο), που περιείχαν «σκληρό» υλικό παιδικής πορνογραφίας. Μετά την έκδοση, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, των σχετικών διατάξεων και βουλευμάτων για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών μέσω διαδικτύου, ταυτοποιήθηκαν οι εμπλεκόμενοι χρήστες και οργανώθηκε ταυτόχρονη συντονισμένη εξαήμερη αστυνομική επιχείρηση σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ερμούπολη. 

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, σχηματίστηκαν εφτά ποινικές δισκογραφίες και συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 41, 49 και 52 ετών. Επιπλέον, σε βάρος δύο εκ των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών (κατοχή κάνναβης). Σε έρευνες που διενεργήθηκαν, παρουσία Δικαστικών Λειτουργών στις οικίες τόσο των συλληφθέντων, όσο και των άλλων κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 12 σκληροί δίσκοι Η/Υ με 7.000 GB υλικού παιδικής πορνογραφίας, πέντε φορητοί Η/Υ και δύο εξωτερικές μονάδες αποθήκευσης (usb sticks). Τα κατασχεθέντα ψηφιακά υλικά και μέσα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ οι κατασχεθείσες ναρκωτικές ουσίες, θα αποσταλούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους. 

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες οδηγήθηκαν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, ενώ οι σχηματισθείσες δικογραφίες υποβλήθηκαν αρμοδίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου