ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ



Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Ηλεκτρονικό έγκλημα : Διαδικτυακή απάτη με χρήση malware στοχεύει επιχειρήσεις


Πηγή: secnews.gr
Ημερομηνία: Κυριακή 14 Απριλίου 2013



Πολλοί χρήστες φαίνεται να έχουν πέσει θύμα της πρόσφατης διαδικτυακής απάτης που διαδίδεται με την βοήθεια spam μηνυμάτων, τα οποία υποτίθεται ότι έχουν σταλεί μέσω εκτυπωτών Hewlett-Packard Scanjet.
Αυτές οι μορφές ηλεκτρονικού εγκλήματος γίνονται ολοένα και συχνότερες αφού τόσο η οικονομική κρίση όσο και η αυξανόμενη χρήση του διαδικτύου ευνοούν την εξάπλωση τους. Οι συγκεκριμένες απάτες μέσω διαδικτύου εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι το προσωπικό μιας εταιρείας ή επιχείρησης λαμβάνει συχνά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω των μηχανημάτων scanners ή των εκτυπωτών που διαθέτει η εταιρεία. Τα μηνύματα αυτά περιλαμβάνουν ως συνημμένα αρχεία τις σκαναρισμένες ή τις εκτυπωμένες σελίδες, και αποστέλλονται στους παραλήπτες όταν η διαδικασία σάρωσης ή εκτύπωσης έχει ολοκληρωθεί.
Στην πραγματικότητα όμως τα μηνύματα δεν περιλαμβάνουν τα αποτελέσματα της σάρωσης, αλλά κακόβουλους συνδέσμους-links τα οποία παραπέμπουν σε ιστοσελίδες που φιλοξενούν λογισμικό malware.
Η χρήση της επωνυμίας ΗP στην επίθεση είναι τελείως συμπωματική. Οι επιτήδειοι θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε άλλη επωνυμία. H εταιρεία ασφαλείας Sophos προειδοποιεί τους χρήστες να είναι πολύ προσεκτικοί στην διαχείριση της ανεπιθύμητης αλληλογραφίας και να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί πριν ανοίξουν άγνωστα links, ακόμα και αν φαινομενικά έχουν αποσταλεί από κάποιον εκτυπωτή ή φωτοτυπικό μηχάνημα του κτιρίου της εταιρείας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου