ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ



Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Δικαστικές - Εγκληματολογικές έρευνες : Πρωτοφανές έγκλημα πάθους στους Φιλιάτες


«Την μαχαίρωσα 35 φορές γιατί με απέρριψε!»


Πηγή: protothema.gr
Ημερομηνία: Πέμπτη 11 Απριλίου 2013  



Σοκαρισμένη είναι και η τοπική κοινωνία στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, η οποία στάθηκε μάρτυρας ενός φρικιαστικού εγκλήματος, όταν ένας 25χρονος μαχαίρωσε δημοσίως μέχρι θανάτου την 20χρονη φίλη του επειδή τον απέρριψε...

«Δεν άντεξα την απόρριψη» είπε χθες το βράδυ ο δράστης στους αστυνομικούς, οι οποίοι τον συνέλαβαν λίγες ώρες νωρίτερα το βράδυ της Τετάρτης έπειτα από μία περιπετειώδη καταδίωξη, σύμφωνα με όσα αναφέρει το epiruspost.gr.

Πώς ξεκίνησαν όλα; 

Ο δεσμός τους κατέληξε σε χωρισμό. Εκείνος δεν μπορούσε να το αποδεχθεί και επίμονα προσπαθούσε να αλλάξει γνώμη στην 20χρονη σπουδάστρια της Νοσηλευτικής. Όμως εκείνη ήταν αποφασισμένη. Το μεσημέρι της Τετάρτης, ο 26χρονος Δημήτρης Ζ., που έχει τη φήμη του νταή, πήγε στο κέντρο της πόλης για να βρει τη Μαρία Γεωργάκη που βρισκόταν εκεί με φίλους της και της ζήτησε να βγει έξω για να μιλήσουν. Γρήγορα η κουβέντα τους εξελίχθηκε σε άγριο καβγά, αφού εκείνη τον απέρριψε ακόμα μία φορά. Ο νεαρός πήγε τρέχοντας στο αυτοκίνητό του, από το οποίο έβγαλε ένα μαχαίρι και πριν προλάβει το άτυχο κορίτσι να αντιδράσει, το μαχαίρωσε στον λαιμό και στη συνέχεια στον θώρακα και την κοιλιά. Οι γιατροί μέτρησαν πάνω από δέκα μαχαιριές με τις δύο από αυτές να είναι θανατηφόρες.

Σε όλη τη διάρκεια της ανάκρισης ήταν ψύχραιμος και δεν έδειξε να έχει μετανιώσει για το άγριο έγκλημα που διέπραξε.



Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση 
Ο καθηγητής Ιατροδικαστικής Θ. Βουγιουκλάκης ο οποίος έκανε την ιατροδικαστική εξέταση της άτυχης κοπέλας, διαπίστωσε τα εξής: «Πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι κυρίως στη περιοχή του λαιμού και του θώρακα. Η 20χρονη, δέχτηκε 35 μαχαιριές που προκάλεσαν βαριές κακώσεις σε ζωτικά της όργανα».


Στο Δικαστικό μέγαρο Ηγουμενίτσας, έχουν συγκεντρωθεί συγγενείς και φίλοι της άτυχης 20χρονης φοιτητριας απο το Γαρδίκι Παραμυθιάς. Όπως λένε η άτυχη κοπέλα, ήταν ένα χαμογελαστό κορίτσι, από μία αξιοπρεπή οικογένεια, που προσπαθούσε με δυσκολία να τα βγάλει πέρα. Το δράστη, δεν τον αναλαμβάνει κανένας δικηγόρος στην περιοχή. Αγανακτισμένοι συγχωριανοί της άτυχης κοπέλας, που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στο Δικαστικό Μέγαρο, μόλις αντελήφθησαν ότι ο ανακριτής, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια, πήγε στην Αστυνομική Διεύθυνση για να ανακρίνουν τον 25χρονο κτηνοτρόφο, κατευθύνθηκαν προς το αστυνομικό Μέγαρο και προσπάθησαν να εισβάλλουν σ' αυτό χωρίς αποτέλεσμα. Ο αγροίκος δράστης που καυχιόταν επειδή υπηρέτησε ως φαντάρος στα επίλεκτα ΟΥΚ του Ελληνικού Στρατού, επέφερε 35 απανωτά χτυπήματα στην 20χρονη. O καθηγητής της Ιατροδικαστικής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης δήλωσε: «Οι θανατηφόρες κακώσεις ήταν στο λαιμό, ενώ στο θώρακα είχε μαχαιριές και από μπροστά αλλά και από πίσω. Ο δράστης έβαλε όλη του τη δύναμη στο μαχαίρι, το οποίο εισχώρησε μέχρι και την σπονδυλική στήλη… » Ο δράστης είχε απασχολήσει δύο φορές στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές για σωματικές βλάβες. Σύμφωνα με δικαστικά στοιχεία εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Μετά την απολογία του στον ανακριτή κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί σε σωφρονιστικό κατάστημα εκτός Ηπείρου. Τον 25χρονο έχουν αναλάβει δύο δικηγόροι από την Αθήνα και  τόσο ο ίδιος όσο και οι συνήγοροί του επικαλούνται ψυχολογικά προβλήματα. Πρόσφατες πληροφορίες από πηγές που έχουν αναλάβει την παρακολούθηση της υπόθεσης αναφέρουν ότι ο δράστης θα μεταφερθεί άμεσα στις Φυλακές Κορυδαλλού κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου