ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

Απάτες με πιστωτικές κάρτες


Πέντε ευρωπαϊκές χώρες ανέφεραν αύξηση στις απάτες με πιστωτικές κάρτες που συνδέονται με μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων για μεταφορές και όχι μόνο.


Πηγή: skai.gr
Ημερομηνία: Πέμπτη 4 Απριλίου 2013Πέντε ευρωπαϊκές χώρες ανέφεραν αύξηση στις απάτες με πιστωτικές κάρτες που συνδέονται με μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων για μεταφορές, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύει το BBC. Συνολικά, συστήματα έκδοσης εισιτηρίων για μεταφορικά μέσα λειτουργούν σε 23 χώρες της Ευρώπης. Η μελέτη εκδόθηκε από την Ευρωπαϊκή Ομάδα Ασφαλείας ΑΤΜ τον Μάρτιο. Στην ίδια έρευνα, αναφέρεται ότι σε δύο ευρωπαϊκές χώρες παρατηρήθηκε αύξηση στις απάτες με παρκόμετρα.

Τις περισσότερες φορές, όπως υπογραμμίζεται στην έρευνα, οι απάτες σχετίζονται με μηχανήματα ανάληψης μετρητών. Με αυτόν τον τρόπο οι επιτήδειοι ηλεκτρονικού εγκλήματος υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα χρηστών πιστωτικών καρτών. Οι έρευνες σε έξι χώρες της Ευρώπης, παρουσίασαν στοιχεία που αποδεικνύουν αύξηση στις ηλεκτρονικές απάτες σε μηχανές αυτόματης πώλησης καυσίμων.

Η μελέτη δεν κατατάσσει ανά χώρα τα περιστατικά ηλεκτρονικής απάτης, ωστόσο ανάμεσα στις χώρες που αποστέλλουν δεδομένα για την έρευνα περιλαμβάνονται η Μεγάλη Βρετανία, η Γερμανία, η Γαλλία και η Ρωσία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου