ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ



Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Νέος ντετέκτιβ στην υπόθεση Πιστόριους



Πηγή: newsbomb.gr
Hμερομηνία: Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013



Την αντικατάσταση του Χίλτον Μπόθαν, μέχρι σήμερα επικεφαλής ντετέκτιβ για τις έρευνες της υπόθεσης Πιστόριους, αποφάσισε η αστυνομία της Νότιας Αφρικής μετά την αποκάλυψη ότι εκκρεμούσαν εναντίον του κατηγορίες για απόπειρες φόνου. Όπως μεταδίδει το BBC, την απόφαση ανακοίνωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της αστυνομίας στο τέλος της τρίτης δραματικής μέρας της ακροαματικής διαδικασίας. Εκτός όμως από τον χαρακτηρισμό «κορυφαίος» δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία ως προς το όνομα του νέου επικεφαλής για την έρευνα της υπόθεσης.


Το πρωί ο εκπρόσωπος της αστυνομίας ταξίαρχος Νέβιλ Μαλίλα είχε ανακοινώσει ότι ο μέχρι σήμερα επικεφαλής των ερευνών, Χίλτον Μπόθα, ο οποίος κατέθεσε αυτή την εβδομάδα εναντίον του Πιστόριους κατά την ακροαματική διαδικασία για την αποφυλάκιση του αθλητή με εγγύηση, πρόκειται να εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου το Μάιο, ως κατηγορούμενος για απόπειρα φόνου καθώς το 2011 είχε ανοίξει πυρ εναντίον ενός μικρού λεωφορείου-ταξί στο οποίο επέβαιναν επτά άνθρωποι.

Σήμερα, στο δικαστήριο ακούστηκαν τα τελικά επιχειρήματα των δικηγόρων υπεράσπισης λίγο πριν την απόφαση για προσωρινή αποφυλάκιση ή όχι του αθλητή η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί την Παρασκευή. Ο δικηγόρος υπεράσπισης Μπάρι Ρου υποστήριξε ότι η κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης πρέπει να υποβαθμιστεί, προσθέτοντας ότι οι αποκαλύψεις σχετικά με τον Μπόθα υπονομεύουν τις κατηγορίες.Αντίθετα ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι ο Πιστόριους δεν πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με εγγύησημόνο και μόνο επειδή είναι διάσημος, ενώ χαρακτήρισε τον αθλητή ως άτομο «επιρρεπές στη βία» το οποίο απείλησε και τελικά σκότωσε τη σύντροφό του, Ρίβα Στέενκαμπ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου