ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2013

Google : Κατασκοποιεία FBI για χιλιάδες χρήστες του ίντερνετΠηγή: newsit.gr
Ημερομηνία: Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Με κάλυψη τη μάχη κατά της τρομοκρατίας, το FBI και όχι μόνο, παρακολουθούσε από το 2009 έως το 2012 χιλιάδες χρήστες του ίντερνετ, ανακοίνωσε η Google! Ο ακριβής αριθμός της βιομηχανικής κατασκοπείας των λογαριασμών που «κατασκοπεύθηκαν» δεν έγινε γνωστός. 

Η Google μετά από σχετική έρευνα δημοσιοποιεί αυτήν την εβδομάδα στοιχεία σχετικά με τις επιστολές "εθνικής ασφάλειας", τις οποίες έλαβε και οι οποίες ανταποκρίνονται στα επίσημα αιτήματα για δεδομένα, βάσει του αντιτρομοκρατικού νόμου "Πατριωτική Πράξη", που υιοθετήθηκε στις ΗΠΑ μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001. Από το 2009 ως το 2012, η Google δέχθηκε από την κυβέρνηση μεταξύ των 0 και 999 αιτημάτων. Τα αιτήματα αυτά αφορούσαν κάθε χρονιά μεταξύ των 1.000 και 1.999 λογαριασμών, με εξαίρεση το 2010, κατά το οποίο τα αιτήματα αφορούσαν μεταξύ των 2.000 και 2.999 λογαριασμών, σύμφωνα με την αμερικανική μηχανή αναζήτησης.

"Παρατηρείτε ότι δημοσιεύουμε κλίμακες των αριθμών, αλλά όχι τους ακριβείς αριθμούς. Αυτό γίνεται για να ανταποκριθούμε στα αιτήματα του FBI, του υπουργείου Δικαιοσύνης και άλλων κυβερνητικών υπηρεσιών που φοβούνται ότι η δημοσιοποίηση των ακριβών αριθμών αποκαλύπτει πληροφορίες για τις έρευνες που διεξάγονται", διευκρίνισε ο διευθυντής για την ασφάλεια στην Google, Ρίτσαρντ Σαλγκάντο, στο μπλογκ του ομίλου. Είναι η πρώτη φορά που μια ιδιωτική επιχείρηση δημοσιεύει δεδομένα για αυτές τις επιστολές, οι οποίες έχουν επικριθεί πολύ από τις οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ενώσεις όπως η Aclu (Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών) κρίνουν ότι οι επιστολές αυτές δίνουν υπερβολική εξουσία στην κυβέρνηση, η οποία μπορεί έτσι να παρακολουθεί λογαριασμούς στο ίντερνετ χωρίς ένταλμα από την δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου