ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ



Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Δικαστικές εγκληματολογικές έρευνες - Ο Πιστόριους κατηγορείται για ανθρωποκτονία


Τραυμάτισε θανάσιμα τη σύντροφό του γιατί την πέρασε για διαρρήκτη


Πηγή: newsbeast.gr
Ημερομηνία: Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013





Ο Νοτιοαφρικανός Όσκαρ Πιστόριους είναι γνωστός στον πλανήτη ως ο «γρηγορότερος άνθρωπος χωρίς πόδια». Τώρα το όνομά του κάνει το γύρο του κόσμου εξαιτίας μια πολύ τραγικής είδησης. Ο αθλητής συνελήφθη για τη δολοφονία της συντρόφου του, την οποία πυροβόλησε κατά τη διάρκεια της νύχτας, επειδή πίστεψε ότι ήταν… διαρρήκτης! Το περιστατικό συνέβη στις 4 τα ξημερώματα.
Η γυναίκα δέχτηκε πυροβολισμό στο κεφάλι και τα χέρια και σκοτώθηκε. Μετά από τις σχετικές έρευνες οι αρχές ανακοίνωσαν ότι δέχτηκε τουλάχιστον δύο σφαίρες, και παρά τις προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού που έφτασε στο σημείο, δεν μπόρεσε να σωθεί. Ο Πιστόριους ήταν ο πρώτος αθλητής χωρίς κάτω άκρα που συμμετείχε σε Ολυμπιακούς Αγώνες το 2012 στο Λονδίνο.

Ο εκπρόσωπος του αθλητή, Peet van Zyl, μεταβαίνει αυτήν την ώρα στην Πρετόρια για να μιλήσει με τον πελάτη του. «Ελπίζω να μπορέσω να τον δω στο αστυνομικό τμήμα. Ο Όσκαρ είναι ένας πολύ ταπεινός άνθρωπος και αγαπητός σε όλους. Είμαι σίγουρος ότι πρόκειται για τραγικό λάθος, αλλά δε γνωρίζω κάτι άλλο αυτή τη στιγμή» είπε.
Η εκπρόσωπος της αστυνομίας, Katlego Mogale, ανέφερε ότι από τον τόπο του εγκλήματος αφαιρέθηκε ένα όπλο 9 χιλιοστών. Ο αθλητής έμενε σε ένα πολύ καλά φυλασσόμενο συγκρότημα κατοικιών, που περιβάλλεται από πολύ ψηλό τοίχο, έχει ηλεκτρικούς φράχτες, συνεχείς παρακολουθήσεις από οπλισμένους φρουρούς που σταματούν κάθε όχημα που μπαίνει και βγαίνει από αυτό.
Την είδηση της σύλληψής του επιβεβαίωσε στο Reuters και ο πατέρας του αθλητή, Χένκε Πιστόριους, ο οποίος δήλωσε: «Σε αυτό το στάδιο, δεν έχουμε πολλές πληροφορίες. Δεν τον έχω δει, είναι με την αστυνομία και η υπόθεση είναι στα χέρια των αρχών. Προφανώς είμαστε σοκαρισμένοι... Ο μόνος που μπορεί να μάς πει τι συνέβη είναι ο ίδιος ο Όσκαρ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου