ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ



Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Έρευνα για μίζες γιατρών


Γιατροί έπαιρναν μίζες για να προωθούν προϊόντα συγκεκριμένης εταιρείας


Πηγή: koutipandoras.gr
Ημερομηνία: Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013



Παράνομα κέρδη πολλών εκατομμυρίων ευρώ φαίνεται πως είχαν γιατροί δημόσιων νοσοκομείων, οι οποίοι, όπως προέκυψε από έρευνα του ΣΔΟΕ, δωροδοκούνταν από εταιρεία ελληνικών συμφερόντων με έδρα τη νήσο Μαν, προκειμένου να προωθούν συγκεκριμένα ορθοπεδικά και ιατροτεχνολογικά προϊόντα.

Πρόκειται για ένδεκα γιατρούς οι οποίοι εργάζονται σε νοσοκομεία της ΑΘήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας και στους λογαριασμούς των οποίων βρέθηκαν αδικαιολόγητες καταθέσεις ύψους 5.812.000 ευρώ. Η αποκάλυψη έγινε στο πλαίσιο ελέγχων του ΣΔΟΕ για την πάταξη της φοροδιαφυγής, του αθέμιτου ανταγωνισμού και της διαφθοράς, ενώ ήδη έχουν επιβληθεί πρόστιμα που ξεπερνούν τα 20 εκατομμύρια ευρώ. Μετά από συνεχείς παρακολουθήσεις, τα στοιχεία που βρέθηκαν απεστάλησαν στις αρμόδιες ΔΟΥ με πληροφοριακά δελτία για υποβολή συμπληρωματικών δηλώσεων. Επίσης, υποβλήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελία, μηνυτήριες αναφορές για το αδίκημα της δωροδοκίας ιατρών, οι οποίοι υπηρετούσαν κατά τις ελεγχόμενες χρήσεις σε θέσεις δημόσιων νοσοκομείων. Στις εμπλακείσες επιχειρήσεις καταλογίσθηκαν πρόστιμα του ΚΒΣ ύψους 18.845.000 ευρώ και πρόστιμα ΦΠΑ συνολικά 2.450.000 ευρώ. Δύο εκ των επιχειρήσεων προσήλθαν και συμβιβάστηκαν με το Υπουργείο Οικονομικών για το ποσό των 12.100.000 ευρώ, αποδεχόμενες την παράνομη συναλλαγή.
Παράλληλα, το ΣΔΟΕ πραγματοποιεί έρευνα, έπειτα από εισαγγελική παραγγελία, αναφορικά με το χρηματισμό γιατρών από γερμανική φαρμακευτική εταιρία, προκειμένου να συνταγογραφούν τα δικά της προϊόντα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου