ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ



Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Μια από τις απαγωγές ανηλίκου αλλά με αίσιο τέλος...



Απελευθερώθηκε ύστερα από έφοδο της αστυνομίας το πεντάχρονο αγοράκι


Πηγή: tanea.gr
Ημερομηνία: Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Πάνοπλοι αστυνομικοί καταφθάνουν στην περιοχή
όπου ο 65χρονος απαγωγέας κρατούσε το πεντάχρονο αγοράκι



Απελευθερώθηκε τη νύχτα ύστερα από έφοδο της αστυνομίας το πεντάχρονο αγοράκι που κρατούσε επί έξι ημέρες ένας 65χρονος σε υπόγειο καταφύγιο κοντά στην πόλη Μίντλαντ, στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του FΒΙ, Στιβ Ρίτσαρντσον, ο απαγωγέας του παιδιού είναι νεκρός, χωρίς να διευκρινίσει τα αίτια του θανάτου του. 

Ο ίδιος δήλωσε πως οι διαπραγματεύσεις με τον δράστη έφτασαν σε οριακό σημείο όταν οι αστυνομικοί τον είδαν να κρατάει όπλο και εκτίμησαν ότι υπήρχε εμφανής κίνδυνος για το αγοράκι.

Ο μικρός είναι καλά στην υγεία του και μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο. Πάντως, το μυστήριο γύρω από την υπόθεση δεν έχει ακόμη ξεδιαλύνει και τα ερωτήματα που είχαν τεθεί για τα αίτια της απαγωγής και τη στάση της αστυνομίας παραμένουν αναπάντητα. Μια από τις απαγωγές που ίσως παραμείνει με αναπάντητα ερωτηματικά μιας και ο απαγωγέας είναι ήδη νεκρός.

Το απόγευμα της περασμένης Τρίτης ο 65χρνος Τζιμ Λι Ντάικς επιτέθηκε με όπλο κατά σχολικού λεωφορείου με 21 παιδιά και προσπάθησε να αρπάξει δύο από αυτά, έξι και οκτώ ετών. Ο οδηγός επιχείρησε να προστατεύσει τα παιδιά αλλά ο Ντάικς τον πυροβόλησε και τον σκότωσε και, στη συνέχεια, άρπαξε τον πεντάχρονο, το πήγε στο σπίτι του και κρύφτηκαν μαζί στο υπόγειο καταφύγιο που είχε εκεί. Έκτοτε παρά τις έρευνες λίγα πράγματα είχαν γίνει γνωστά.


Με σύνδρομο Άσπεργκερ
Το FBI είχε ανοιχτή επικοινωνία με τον άνδρα που, σύμφωνα με τις Αρχές, φρόντιζε το παιδάκι όσο καλύτερα μπορούσε. Το αγοράκι ζήτησε κράκερ και ένα αυτοκινητάκι που τα έδωσαν οι αστυνομικοί στον Ντάικς. Ο μικρός φέρεται να έχει σύνδρομο Άσπεργκερ (ένα είδος αυτισμού) και διαταραχή ελλειμματικής προσοχής, σύμφωνα με μαρτυρία. 


Ο 65χρονος παρασημοφορημένος βετεράνος καταγόταν από την περιοχή και είχε έναν αδελφό και μία αδελφή αλλά για άγνωστους λόγους είναι πλέον αποξενωμένος από την οικογένειά του. Είχε ακόμη και μία ενήλικη κόρη από την οποία επίσης έχει απομακρυνθεί. Ελάχιστα είχε απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν: συνελήφθη για «επίδειξη όπλου» και για κατοχή μαριχουάνας το 1995 και το 200 αντίστοιχα. Όπως τον περιγράφουν ήταν ένας άνδρας με πρόβλημα διαχείρισης θυμού: απειλούσε ότι θα σκοτώσει τα παιδιά που έμπαιναν στο οικόπεδό του, κάποτε ξυλοκόπησε ένα σκύλο μέχρι θανάτου και περιπολούσε τα βράδια με φακό και όπλο, εκκρεμούσε δίκη εναντίον του για άσκοπους πυροβολισμούς.

Ήταν εσωστρεφής αλλά παθιαζόταν με την πολιτική ακούγοντας τους υπερσυντηρητικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. Λάβρος κατά του Μπαράκ Ομπάμα και της κυβέρνησης (τυπικό χαρακτηριστικό των Αμερικανών υπερδεξιών), «για όποιο θέμα δεν συμφωνούσε, έσκαγε από το θυμό του», είπε στο Associated Press ένας γείτονας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου